Friday 22 November 2013

Garbanzos picantes / Spicy Chickpeas

INGREDIENTES :

2 Tazas de garbanzos ( remojados 2-3 días en recipiente tapado en el refrigerador )
1 chile morita o chipotle  ( seco )
1 chile guajillo  ( seco )
Una pizca de  Sal de mar
Una pizca de Mejorana
2 jitomates grandes maduros
1 Diente de ajo
Suficiente agua

MODO DE PREPARACIÓN :

Se ponen a cocer los garbanzos en un recipiente con agua que los cubra totalmente y un poco más, ya que estén listos retiramos esa agua .

En la licuadora o procesador de alimentos ponemos los jitomates,los chiles desvenados ( se abren con unas tijeras y se retiran las semillas y unos como hilos que tienen dentro,es eso lo que pica, yo en lo personal les dejo un poco ), se añade la sal de mar y la mejorana,no se licuan demasiado,para que se vean los pedacitos de chile.

Vertemos esta salsa en los garbanzos ya cocidos y revolvemos,dejamos cocinar a fuego muy bajo por unos 5 minutos y listo, recomiendo comerlos con tortilla y unas gotas de limón.


ENGLISH VERSION 


INGREDIENTS :

2 Cups of chickpeas ( soaked in a sealed container for 2-3 days inside the fridge or canned )
1 chile morita o chipotle  ( dried )
1 chile guajillo  ( dried )
A pinch of sea salt or pink salt.
A pinch of marjoram
2 big ripe red tomatoes
1 garlic clove
Water



HOW TO DO IT :

We boil the chickpeas in a container with water enough to cover them totally and up an extra inch. When they are ready we dispose of that water.

In the blender or food processor we add the tomatoes, salt, marjoram and the chiles. ( What we do is we open up the chiles and take out the little seeds inside and the sort of strings, I leave some to keep it spicy) I like to blend them just enough to leave some small chunks but this depends on you of course.

We pour this sauce onto the chickpeas in a pan and stir, let them cook with lowest flame possible for about 5 minutes and it is ready! I recommend eating them with tortilla and fresh lemon juice squeezed into it.


No comments:

Post a Comment