Tuesday, 26 November 2013

Sopa de Lentejas / Lentil Soup

INGREDIENTES :

2 Litros de agua
1 taza de lentejas remojada de un día
1/2 taza de apio o calabacita
Pimienta negra molida
Jitomates
Aceite
Cebolla
1 puño de cilantro
200 gramos de espinaca ( un buen manojo )
1 Papa grande ó Zanahorias
Sal de mar ( una cucharada )
Limón
Óregano
3 dientes de Ajo


MODO DE PREPARACIÓN :

Calentar el aceite, sofreír el cómino, pimienta,óregano, apio y cilantro.
Agregar la papa o zanahoria picada moviendo constantemente por 2 o 3 minutos.
Añadir el agua ( aquí licuamos los jitomates con la cebolla, 3 dientes de ajo y sal) y las lentejas.
Ya que estén cocidas las lentejas, añadimos la espinaca y apagamos el fuego, le añadimos gotas de limón para comerlas.( más o menos de un limón ) Esto hace que absorbamos mejor el hierro en ellas.





ENGLISH VERSION



INGREDIENTS :

2 litres of water  (67.628 ounces for USA ) 
1 cup of lentils previously soaked for a day.
1/2 cup chopped celery or zucchini
Ground black pepper
A handful of coriander
About 200 grams of spinach ( a big handful )
1 large potato or 1 carrot
1 tablespoon of sea/pink salt
Lemon
Oregano 
Red ripe tomatoes
Onion
Oil
3 garlic cloves


HOW TO DO IT:

Heat up the oil, we stir fry the cumin, pepper, oregano, celery and coriander. Then we add the chopped potato/carrot, stirring constantly for about 2-3 minutes.

We add the water and the lentils ( said water is blended with the tomatoes, onion and garlic and naturally some salt), they will get cooked in this pot, when they are ready we add the spinach and turn off the stove. We can add some lemon juice when eating them. This also helps us absorb the iron from them.

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